Perido firar 15 år! Del I

Perido firar 15 år! Del I

Perido firar 15 år! Del I

blogg-illustration-i-01
Perido firar 15 år!  Från en skrubb i en källare till ett kontor med Stockholms bästa utsikt. Från en personalstyrka på 2 personer och 0 konsulter till ett gäng på 80 medarbetare internt och runt 700 konsulter. Mycket har hänt sedan starten 2003, men hur gick det till? Följ med på en tillbakablick i Peridos historia. Här kommer de första fem åren i Peridos historia.

2003

Företaget grundas den 28 januari som Perido Skills AB av Johan Heverius och Kasper Ljungkvist. Kontoret är inledningsvis Johans illa kök, men uppgraderas under hösten till en 9 kvm stor skrubb på Stockholms Universitet. Skrubben ligger i direkt anslutning till resebyrån Kilroys fikarum med enbart ett draperi emellan.

2004

Uppdrag inom IT dominerar och Peridos erbjudande om hyrköp blir en hit. Peridos första konsultträff genomförs i vestibulen på Nordic Sea där Johan frikostigt bjuder tre konsulter på varsin dryck.

2005

Huvudkontoret uppgraderas till ett rum i Spiltans lokaler på Karlavägen där Johan målar väggen i riktigt skarp Perido-grön. Fastighetsägaren jublar.

2006

Statligt ramavtal och nya storkunder gör 2006 till ett viktigt och framgångsrikt år. Kasper axlar många roller som operativt aktiv, skriver anbud och hanterar rollen som kundansvarig, konsultchef och rekryterare. Konsultantalet växer och Perido passerar totalt 100 anställda, huvudkontoret flyttar till Kungsgatan.  

2007

I början av året är Perido 10 internt anställda och kontorsytan på Kungsgatan mer än dubbleras. Matthias Hammar anställs på Perido, för att få veta varför just han blir viktig får ni vänta ytterligare några år (dagar). Perido håller sitt första årliga bioevent, vi ser sci-fi-thrillern “Sunshine” där mänskligheten måste rädda en döende sol. Innan jul gör Perido en chansning och bjuder in en då nästan okänd komiker till konsulteventet. Björn Gustafsson heter han och på köpet får vi hans då helt okända side-kick Soran Ismail. Så det kan gå!