OM OSS – Perido

Möjligheter, lösningar och möte mellan kund och konsult.

Vi vill att alla ska trivas på jobbet

Vi tror att alla verksamheter kan nå längre och att alla människor kan trivas och vara engagerade på jobbet. För att det ska bli möjligt måste rätt människa och rätt verksamhet hitta varandra, och det är det vi arbetar med. Perido grundades 2003 av entreprenörerna Johan Heverius och Kasper Ljungkvist i en 9 kvadratmeter stor skrubb på Stockholms universitet. De hade en idé om ett konsult- och rekryteringsföretag som skulle skapa nya möjligheter på arbetsmarknaden genom att specialisera sig på matchningen mellan ett företags behov och en konsults kompetens och potential.

Skickliga och engagerade medarbetare

Tillsammans med vår skickliga personal och våra fantastiska konsulter har vi byggt upp Perido till ett företag som gör just det våra grundare en gång drömde om: att skapa möjligheter, lösningar och förutsättningar för mötet mellan kund och konsult. På vägen har vi förutom att samla på oss gedigen erfarenhet, genomfört framgångsrika samarbeten och etablerat relationer även vunnit utmärkelser som Superföretag av Veckans Affärer, Gasellföretag av Dagens Industri och Snabbväxare av Ahrens & Partners. Vi är stolta över den konstanta tillväxt vi haft sedan starten och att vi enligt Kompetensföretagen 2018 var ett av de tio största bemanningsföretagen för tjänstemän i Sverige.

Perido – väl matchad kompetens

Så varför heter vi Perido? Jo det kommer sig av det latinska ordet Peridoneus som betyder ”väl matchad”. Att matcha vår konsults kompetens och karriärsriktning med våra kunders behov är det vi är allra bäst på. Vi tar fram och skräddarsyr lösningar för att möta både våra kunder och konsulter, för vi vet att den bästa matchningen blir när rätt person och rätt arbetsplats hittar varandra.
Vi är mer än 800 anställda över hela landet, varav ett femtiotal arbetar på våra interna kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Söderhamn, Umeå samt Vilnius i Litauen. Våra konsulter förstärker kompetensen ute hos våra kunder över hela landet och våra medarbetarundersökningar visar årligen på att våra konsulter bidrar med ett högt engagemang, kompetens och att de verkligen trivs på jobbet!

Mission

Vår mission är densamma för dig som söker jobb och dig som söker personal – vi hittar din nya kollega.

Vision

Vår vision är att alla trivs och är engagerade på jobbet. Det inkluderar dig som medarbetare, kund och kandidat.

Auktoriserat bolag

Perido är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag.

ISO Certifierat

Perido är ISO certifierat i ISO 9001 och 14001.
Här
kan du ta del av vår kvalitetspolicy och miljöpolicy.

Statlig Ramavtalsleverantör

Perido är statlig ramavtalsleverantör av bemanningstjänster inom it- och kontorstjänster.

Kollektivavtal

Perido har kollektivavtal med Unionen, du hittar kollektivavtalet här.

Ekonomi

Perido är ett tryggt bolag som har en stabil och ordnad ekonomi med AAA-klassning från Soliditet sedan 2008.

Utgivningsbevis

Perido har utgivningsbevis från Myndigheten för press, radio och tv. Databasens namn: perido.se. Ansvarig utgivare: VD Matthias Hammar.

Våra värderingar

På Perido värnar vi om personen vi möter och samarbete är en av våra hjärtefrågor. Därför är vi måna om att göra rätt matchningar och hålla en öppen dialog samt göra noggranna uppföljningar. Vi brinner för det vi gör och arbetar på ett engagerat sätt vilket gör att vi hittar snabba och välanpassade lösningar. Vi är inte bara en trygghet för våra samarbetspartners och kandidater, vi är även trygga med vad vi kan och att vi utvecklas genom att utbyta kompetenser och erfarenheter med varandra. Vi som arbetar på Perido är starka individer som gör skillnad. Att vi alla är så olika men har samma gemensamma drivkraft, att hitta din nya kollega, gör att vi är kreativa, har roligt och ser fina resultat!
Våra ledord I Perform Rise Do with You sammanfattar våra värderingar. De finns med i allt vi gör och hjälper oss att nå vår vision att alla trivs och är engagerade på jobbet.

Samhällsengagemang

Som en stor aktör på arbetsmarknaden ser vi det som en självklarhet att ta vårt sociala ansvar och genom vårt CSR-arbete har vi valt att engagera oss och stödja verksamheter utanför vår egen, både lokalt och globalt. Ofta gör vi det i samarbete med våra medarbetare, kunder och partners så vi vill rikta ett stort tack till alla som gör detta möjligt. Perido värnar om miljön och arbetar aktivt med att minimera och förebygga vår verksamhets miljöpåverkan. Vi väljer leverantörer med miljöanpassade produkter, vi källsorterar, vi väljer kollektiva transportmedel och arbetar för att minimera pappersförbrukningen. Perido är även certifierat i ISO 9001 och 14001. Certifieringen innebär att vårt ledningssystem uppfyller kraven enligt ISO inom kvalitet och miljö.