Vi hjälper dig råda bot på semesterångesten!

Vi hjälper dig råda bot på semesterångesten!

Många av oss är tillbaka på jobbet efter en lång härlig ledighet och sommarkänslan dröjer sig kvar men nu väntar en lång höst som kommer kräva din uppmärksamhet och energi. Känner du dig förväntansfull inför hösten och trivs på din arbetsplats men behöver lite tips för att mota bort semesterångesten och hitta tillbaka till drivet? Läs vidare, våra Perido-kollegor ger dig sina bästa tips för att komma in i vardagen igen!

1. Sätt väckarklockan (och inte på 10:30), ett bra tips för att överhuvudtaget komma till jobbet.

2. Ta semestern till att koppla av och koppla bort jobbet. Men när ledigheten börjar närma sig sitt slut, låt bara positiva grejer ta plats i huvudet. Tänk på den där roliga kollegan du saknat, fredagsfikat eller projektet du ska få sätta igång med.

3. Är du en rutinperson? Ta sista semesterdagen till att planera din vecka, lägg fram en outfit du ser fram emot att bära, gör ett par lunchlådor, lägg in ett träningspass i planeringen men också en kul social aktivitet.

4. Kaffe! Det är både nödvändigt, gott och socialt! Ta din tid vid kaffemaskinen till att lära känna dina kollegor lite bättre och höra om deras sommar.

5. Gör en ToDo-lista (med viss anpassning efter semesterhjärnan). Svårt och veta vart du ska börja? Reflektera över hur läget ser ut, kolla igenom mailen, uppdatera dig med kollegorna och prioritera. Du behöver inte ta tag i allt på en gång men se till att ta tag i någonting, då känns dagen meningsfull när du går hem.

6. Skapa en egen positiv känsla. Vi spenderar mycket av vår tid på arbetsplatsen och vad kan hindra oss från att göra den till den bästa? Om du väljer att sprida positivitet kommer du märka vilket energigivande gensvar du får!

7. Har du en utvecklingsplan? Gå igenom den för dig själv, var står du i karriären just nu och vart vill du? Att fundera över vad du behöver göra för att ta dig dit kan ge dig oväntat mycket motivation till att sätta igång!

8. Ett tips för att göra återgången till rutiner lite roligare och utmanande, tänk ”en rutin in, en rutin ut”. T.ex. Jag vill börja ta en promenad på lunchrasten och jag ska sluta titta på mobilen innan jag går och lägger mig.

9. Men kom ihåg! Sommaren är inte slut bara för att semestern är det! Ät en lunch ute eller gå på en härlig AW med kollegorna. Ta vara på sommaren!