Det första steget

Vi har lång erfarenhet av att hjälpa människor att hitta spännande karriärvägar. Ett första steg är att registrera ditt CV för att kunna matchas mot tillgängliga uppdrag.

Tips och råd

Vad ska ett personligt brev innehålla?

Ett personligt brev är din chans att visa mer av din personlighet och i berättande form lyfta dina kompetenser. Här har du en chans att sticka ut från mängden och övertyga oss varför just du passar perfekt för tjänsten! Skicka in ditt personliga brev i PDF- eller Word-format.

Sälj in dig själv
Ett tips är att tänka att du ska svara på dessa tre frågor: Vem är jag? Varför söker jag denna tjänst? och Vad kan jag bidra med?

Rikta personliga brevet till företaget du söker till
Läs igenom jobbannonsen noggrant och rikta ditt personliga brev till det specifika företag och den specifika tjänst du söker. Lyft dina kompetenser/erfarenheter som matchar det företaget efterfrågar. Detta är mer tidskrävande än att ha ett generellt personligt brev, men det märks att du lagt ner den extra tiden och visar att du verkligen vill jobba hos just det företaget.

Korrekturläs
Glöm inte att korrekturläsa det personliga brevet och ditt CV. Det kan även vara bra att låta någon annan korrekturläsa din text som kanske märker slarvfel du inte själv lagt märke till.

Noggrant & välskrivet
Sammantaget skulle vi säga att en rekryterare vill läsa ett personligt brev som man märker att någon lagt ner tid på. Se till att ha ett korrekt språkbruk, särskilt om arbetsuppgifterna kräver det. Ditt personliga brev blir ett första intryck av dig, se därför till att det blir positivt!

Vad ska ett CV innehålla?

Ett CV ska ge en mindre personlig bild av dig än ditt personliga brev. Här vill du ge en lättöverskådlig bild av dina yrkeserfarenheter och kompetenser. Skicka in ditt CV i PDF- eller Word-format.

Arbetslivserfarenhet
När man skriver sitt CV ska din senaste sysselsättning vara högst upp och sedan i fallande ordning efter årtal. Under varje anställning kan du kortfattat fylla i vilka arbetsuppgifter du haft och eventuella ansvarsområden.

Utbildning
Ditt CV ska snabbt tala om varför du passar för tjänsten, en bra tumregel är att lyfta det viktigaste högst upp. Man brukar vanligtvis sätta rubriken utbildning efter arbetslivserfarenhet men det finns undantagsfall. Söker du en tjänst där din utbildning är det som gör dig kvalificerad för uppdraget, skulle vi rekommendera att placera det först.

Kompetenser
Alla specialkompetenser förtjänar en egen rubrik. Det kan vara språkkunskaper, datorkunskaper, ideella engagemang, övriga meriter som körkort/truckkort osv.

Kontaktuppgifter
För att vi ska kunna kontakta dig för en tjänst behöver vi förstås veta hur vi ska nå dig. Skriv ditt namn, telefonnummer och mailadress så att det syns tydligt i ditt CV.

Välj din bild med omsorg
Bild eller inte bild, det bestämmer du. Men om du väljer att du vill ha en bild i ditt CV, se till att det är en passande bild för ändamålet. Det ser inte professionellt ut att ha en bild från en fest eller dylikt.