För företag

Hur går er process till?

Inledningsvis pratar vi om hur er situation ser ut, vilken kompetens ni söker och vilket upplägg som passar er bäst. Tillsammans med vår kundansvarige pratar ni om tidsplan och vår prissättning. Därefter tas en kravprofil för tjänsten ni behöver hjälp att tillsätta, där våra rekryterare fungerar som projektledare och hjälper er bena ut vad som är viktigast för er. Sen är det bara att invänta att våra eminenta rekryterare gör en matchning! Så snart vi har kandidater som matchar vad ni söker presenteras de för er med CV och en skriftlig presentation. Ni bestämmer vilka kandidater ni vill träffa för intervju och vi hjälper till med bokning av intervju. Här får ni skapa en egen uppfattning och därefter välja om ni vill gå vidare med befintliga kandidater eller eventuellt se fler profiler.

Nu har ni hittat er nya kollega och kandidaten vill börja hos er! Våra avtal skickas digitalt till er för en trygg och smidig avtalssignering. När er nya kollega har börjat arbeta hos er gör vår konsultchef kontinuerliga uppföljningar och finns som ett stöd för både er och konsulten för att säkerställa att alla trivs med varandra.

Rekryterar ni över hela landet?

Ja! Perido finns var ni än behöver oss. Vi har idag över 1300 konsulter över hela landet!

Hur tar man kontakt med er?

Om ert företag vill komma och träffa oss bokar vi gärna in ett möte. Ni är varmt välkomna till vårt huvudkontor på Torkel Knutssonsgatan 24 i Stockholm, eller till vårt kontor i Göteborg som ligger beläget i Läppstiftet.

Ni kan kontakta oss genom att maila till vårt huvudkontor.

Befinner er verksamhet sig någon annanstans i vårt avlånga land? Inga problem, vi bokar gärna in ett digitalt möte eller telefonsamtal med någon av våra kundansvariga. De svarar mer än gärna på era frågor och berättar mer om hur vi kan hjälpa er verksamhet.

Vad kan ni hjälpa vår verksamhet med?

Vi kan hjälpa er med såväl konsultinhyrning som direktrekrytering och funktionsåtaganden inom hela tjänstemannaområdet samt underkonsulter inom ekonomi, IT och HR. Vi erbjuder er rådgivning under hela rekryteringsprocessen och tillsammans skapar vi förutsättningar för att möta just era kompetensbehov.

Du kan hyra in konsulter under en tidsbegränsad period, för en provanställning, tillsvidare eller anlita oss för att rekrytera rätt person direkt till er organisation. Ni betalar endast om ni väljer att anställa en kandidat eller hyra in någon av våra konsulter. Det betyder att vi har ett stort intresse av att göra rätt, hålla hög kvalitet och vara tydliga med vad vi kan.

Kontakta oss eller kom förbi vårt kontor och ta en kaffe!

Vad är ert specialistområde?

Perido är det fjärde största rekrytering- och bemanningsföretaget inom tjänstemannasektorn. Vi kan hjälpa dig som söker personal inom hela tjänstemannaområdet, såväl juniora som seniora profiler och chefsroller. Vi tillsätter konsulter inom bland annat administration, kontor, ekonomi, IT, teknik, kundtjänst, HR, kommunikation/marknad och offentlig sektor.

För jobbsökande

När får jag svar på min ansökan?

När du hittar en tjänst du är intresserad av är det bra att skicka in en ansökan så fort som möjligt, då urvalet sker löpande. Den ansvarige rekryteraren går igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och kontaktar kandidater som hen bedömer är aktuella för tjänsten. Hur snabbt du får svar kan variera . I vissa fall vill kunden att konsulter ska genomgå tester eller utdrag från belastningsregister tex. Hur som helst kommer vi att kontakta dig som sökt, oavsett om du matchar kraven eller om vi väljer att följa upp med andra kandidater.

Har ni fått min ansökan?

När du söker ett jobb hos oss ska du få ett bekräftelsemail att din ansökan har skickats in. Om du inte fått det kan du kolla i spam/skräpposten för att säkerställa. Får du inget bekräftelsemail rekommenderar vi att du kontaktar oss via fraga@perido.se så kan vi kolla upp att din ansökan kommit in.

Jag hittar inte längre annonsen och har inte fått återkoppling?

Har vi tagit bort annonsen och du ännu inte har fått återkoppling handlar det oftast om att processen är på väg att avslutas. Det kan vara så att en kandidat väntar på avtalssignering, eller att kunden väntar på ett belastningsutdrag. Skulle det ske något som gör att tjänsten blir aktuell igen så kommer annonsen att återpubliceras och du får alltid ett mail från oss när tjänsten är tillsatt.

Kan en rekryterare ringa mig?

Om du har frågor kring en tjänst är du alltid välkommen att kontakta oss via fraga@perido.se. I vissa fall står rekryterarens kontaktuppgifter i jobbannonsen och då kan du givetvis kontakta denne direkt. Vi har däremot inte möjlighet att ge personlig återkoppling om varför du inte fått en tjänst du sökt. Har du inte kommit vidare i en process så beror det oftast på att det är många som sökt tjänsten och någon annans erfarenhet/kompetenser helt enkelt matchade bättre med det kunden söker.

Varför står det inte vilket företag det gäller i annonsen?

Ibland vill kunden inte att vi ska gå ut med deras namn av olika anledningar. Detta sker oftast när det gäller statliga tjänster där viss sekretess kan gälla. Vi skriver alltid in all information vi får gå ut med i annonsen. Om du tycker tjänsten låter intressant råder vi dig att skicka in en ansökan. Blir du aktuell för tjänsten och blir kontaktad av en rekryterare kommer du få veta vilket företag det gäller.

Varför fick jag inte jobbet?

Det är alltid en besvikelse att inte komma vidare i en rekryteringsprocess, vi förstår dig! Det finns massa olika anledningar till att man inte går vidare i en process. För oss är det viktigt att matcha rätt kompetens till rätt företag och att hitta en arbetsplats där du trivs och kan utvecklas. Ibland är det helt enkelt någon annan kandidat som bättre matchade det vi och kunden söker. Vi får in ett stort antal ansökningar till våra tjänster och våra rekryterare tittar noggrant på erfarenhet, kompetens och andra aspekter för att hitta rätt person för uppdraget.

Men ge inte upp! Håll utkik på vår hemsida efter andra tjänster att söka till, nästa gång kanske det är du som är den där perfekta matchen.