Vi skapar möjligheter för mötet mellan kund och konsult

Vilka är vi?

Perido omsätter idag 1 miljard och är ett av Sveriges största konsult- och bemanningsföretag. Till företag strävar vi efter att vara den kompletta partnern inom kompetensförsörjning genom att snabbt, effektivt och engagerat leverera kompetens inom hela tjänstemannasektorn. Till arbetssökande strävar vi efter att hjälpa dig till nästa steg i karriären. Det viktigaste för oss är att du trivs och är engagerad på jobbet.

Hur arbetar vi?

Peridos medarbetare har en sak gemensamt; engagemanget. Oavsett om du söker jobb eller personal så bemöts du av ett team som tillsammans jobbar för ditt bästa. Teamet består av en kundansvarig, en rekryterare och en konsultchef – alla med tydliga ansvarsområden för att det ska bli ett så smidigt samarbete som möjligt. Vi har vunnit utmärkelser som Superföretag av Veckans Affärer, Gasellföretag av Dagens Industri och Snabbväxare av Ahrens & Partners.

Vår bakgrund

Perido grundades 2003 av entreprenörerna Kasper Ljungkvist och Johan Heverius. I en 9 kvadratmeter stor skrubb på Stockholms universitet föddes idén om att skapa nya möjligheter på arbetsmarknaden. Detta genom att specialisera sig på matchningen mellan ett företags behov och en konsults kompetens och potential. Så varför heter vi Perido? Jo, det kommer från det latinska ordet Peridoneus som betyder ”väl matchad”. Att matcha konsulters kompetens och karriärsriktning med våra kunders behov är det vi är allra bäst på. Vi har över 1300 medarbetare över hela landet, varav ett femtiotal arbetar på våra kontor i Stockholm och Göteborg.

Peridos grundare Kasper och Johan

Auktoriserat bolag

Perido är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag. Kompetens­företagens auktorisation är en kvalitetsstämpel, här kan du ta del av medlemskapet och villkoren.

ISO-certifierat

Perido är ISO-certifierat i ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015 – certifieringen innebär att vårt ledningssystem uppfyller kraven enligt ISO inom kvalitet och miljö.

Statlig ramavtalsleverantör

Perido är statlig ramavtalsleverantör av bemanningstjänster inom IT- och kontorstjänster.

Kollektivavtal

Perido är kollektivavtalsanslutna och följer avtalet för tjänstemän mellan kompetensföretagen och Unionen.

Ekonomi

Perido är ett tryggt bolag som har en stabil och ordnad ekonomi med AAA-klassning från Soliditet sedan 2008. Vi har även högsta kreditvärdighet enligt UC.

Integritetspolicy

Här kan du ta del av vår integritetspolicy.

Våra värderingar

Våra ledord ”I Perform Rise Do with You” sammanfattar våra värderingar. De finns med i allt vi gör och hjälper oss att nå vår vision att alla trivs och är engagerade på jobbet. I – Jag är viktig och tar personligt ansvar. Jag lägger energi på det jag själv kan påverka och tar ansvar för mitt eget agerande. Perform – Vi arbetar professionellt och strävar efter att överträffa förväntningar. Rise – Vi utvecklas och driver förändring. Vi vill ständigt bli bättre och frigöra vår och andras potential. Do – Vi får saker gjorda. Det andra tänker göra imorgon, gör vi idag. With You – Vi bryr oss om personen vi möter. Vi har en öppen och välkomnande inställning i vårt samarbete. Vi har roligt tillsammans.

Peridos värdeord: i perform rise do with you

Samhällsengagemang

Som en stor aktör på arbetsmarknaden ser vi det som en självklarhet att ta vårt sociala ansvar genom att engagera oss och stödja verksamheter utanför vår egen, både lokalt och globalt. Perido värnar om miljön och arbetar aktivt med att minimera och förebygga vår verksamhets miljöpåverkan. Vi väljer leverantörer med miljöanpassade produkter, vi källsorterar, vi äger inga bilar utan väljer kollektiva transportmedel och arbetar för att minimera pappersförbrukningen på kontoret.

Logotyper för UNHCR, Cancerfonden, WWF, Giving People, Situation Sthlm, SOS Barnbyar, som Perido stöttar