Så lyckas du på intervjun!

Så lyckas du på intervjun!

Det här är Teodor! Han arbetar som senior rekryterare hos oss på Perido! Under hans 6 år som rekryterare har han genomfört hundratals intervjuer, vi känner oss därför säkra med att kalla honom för lite av ett intervju-proffs! Nedan har han listat sina 5 bästa tips för att lyckas med anställningsintervjun:

  1. Öva och förbered dig noggrant

Starka svar på en intervju är de som är specifika och relevanta. Granska annonsen för tjänsten innan intervjun, på så vis kan du belysa vilka färdigheter från ditt CV som är relevanta för tjänsten.

  1. Var påläst och visa prov på vad du känner till om företaget

Gör hemläxan och undersök noggrant arbetsgivaren och branschen. Gör det på förhand så att du är redo för intervjufrågor rörande företaget. Att vara påläst om företaget visar alltid ett stort intresse från din sida.

  1. Var i tid och gör dig redo för intervjun

Se till att vara i tid till din intervju. Hellre 15 minuter tidig än 1 minut sen. Är intervjun digital, se till så att du sitter i en bra miljö med bra ljus och inte för mycket ljud runtomkring dig. Samma gäller din dator, se till att kameran och ljudet fungerar ordentligt innan mötet startar.

  1. Tänk på ditt kroppsspråk

Även fast du är nervös, försök hålla nerverna i styr. Utöver vad du svarar på intervjuarens frågor så säger även kroppsspråket en del om dig. Sväva inte iväg eller fastna med blicken någonstans utan försök att hålla ögonkontakt med personen som håller i intervjun när du svarar på frågorna.

  1. Lita på dig själv – du är där av en anledning!

Du har blivit kallad till intervju av en anledning. Intervjuaren eller företaget i fråga har tydligt fattat tycke för dig och dina erfarenheter i och med att du går vidare i processen. Du sitter således på bra kompetens för tjänsten och endast du är expert på dig själv. Tänk efter innan intervjun vad du skulle vilja highlighta med dig själv och hur det passar in på rollen du är tilltänkt för. Lita på ditt eget värde och vad du kan bidra med.