Nyfiken på livet som Peridokonsult?

Nyfiken på livet som Peridokonsult?

För att få en bättre inblick i hur det är att vara konsult hos Perido har vi träffat vår konsult Claudia Kynman. Hon är sedan november 2023 ute på uppdrag som administratör på Stockholms universitet.

Claudia Kynman med sin konsultchef Gabriella Gademan.

Hej Claudia! Kan du berätta lite om hur din resa till Perido såg ut?

– Jag flyttade till Stockholm efter studier på Uppsala universitet och hade väldigt kämpigt att komma in på arbetsmarknaden i Stockholm. Jag studerade samhällsvetenskapliga programmet med inriktning samhällsgeografi och hade ingen erfarenhet inom branschen. Jag var arbetslös rätt länge efter flytten och sökte massvis med jobb, gick även ett program för arbetssökande på arbetsförmedlingen.

Vägen till Perido blev genom ett jobb jag inte ens sökt faktiskt. Jag var aktuell för en annan tjänst via Perido som jag inte fick. Sara, rekryteraren jag hade kontakt med angående den tjänsten, ringde plötsligt upp mig en dag och sa att det kommit in ett annat uppdrag som hon trodde skulle passa mig. På den vägen är det!

Hur upplevde du rekryteringsprocessen?

– Det var en väldigt snabb rekryteringsprocess, två veckor efter första samtalet från rekryteraren så började jag jobba! Det gick från en känsla av hopplöshet där jag kämpat 10 månader med arbetssökandet till att sitta på plats på en arbetsplats. Själva processen under de två veckorna var också väldigt trygg och smidig. Jag gick på intervjuer hos Stockholm universitet och hade kontinuerlig kontakt med Perido under processen.

Vad sticker ut med att vara konsult på just Perido?

– Jag sökte mig till Perido för att jag blev tipsad om Perido som arbetsgivare. Jag har varit konsult tidigare via andra bemanningsföretag och skulle säga att det är mycket mer familjärt på Perido. Min konsultchef Gabriella kommer hit och äter lunch med mig ibland och man blir inbjuden på konsultevent tillsammans med andra Peridokonsulter osv.

Det gör också att det känns lättare att kontakta sin konsultchef när man har en relation som sträcker sig över ett namn i en mailsignatur. Om jag funderar över något angående min anställning, semester eller vad det nu kan vara så ser Gabriella till att kontakta den som behövs för att få svar på mina frågor. Man känner sig omhändertagen och som att Perido bryr sig om mig och vill mitt bästa.

Hur långt är ditt uppdrag på Stockholms universitet?

– Uppdraget var från början drygt 4 månader, sen har det blivit förlängt två gånger, så nu är det 1 år sammanlagt. Där är Perido den som har haft kontakt med min arbetsplats och skött allt kring förlängningen.

Vad är fördelarna med att vara konsult?

– Jag upplever att det är mycket snabbare rekryteringsprocesser, så du kommer snabbt ut på arbete. Sen att vara konsult passar väldigt bra om man tex. som mig är nyexad och behöver erfarenhet från olika branscher. Nu får jag erfarenhet av offentlig sektor, vilket är ovärderligt i min bransch. Det finns inte en tydlig väg att gå som samhällsplanerare, det finns hundratals jobbtitlar som en samhällsvetare kan söka. Så att ha Perido som kan hjälpa mig att matcha ihop mina kompetenser med uppdrag är otroligt hjälpsamt.

Tack Claudia!


Är du arbetssökande eller nyfiken på att ta nästa steg i karriären tycker vi att du ska hålla utkik efter lediga jobb på vår hemsida. Vi hjälper dig till nästa steg i ditt yrkesliv – oavsett om du redan har flera års erfarenhet, precis tagit examen eller är student. Perido har uppdrag inom hela tjänstemannasektorn, juniora såväl som seniora roller. Välkommen in och kika bland våra uppdrag!