Så lyckas du på intervjun!

Så lyckas du på intervjun!

Känner du dig lite nervös inför en kommande intervju? Ingen fara, våra rekryterare står redo att hjälpa dig med sina bästa förberedelseråd. Här har vi samlat de fyra främsta tipsen för att lyckas på din anställningsintervju:

Öva och förbered dig noggrant

Starka svar på en intervju är de som är specifika och relevanta. Gå igenom jobbannonsen noggrant innan intervjun för att förstå vilka färdigheter och erfarenheter som efterfrågas. På så sätt kan du lyfta fram de delar av ditt CV som är mest relevanta för tjänsten och visa hur du matchar kraven.

Var påläst och visa vad du känner till om företaget

Gör din hemläxa och undersök företaget och branschen noggrant i förväg. Att vara väl förberedd gör dig redo att svara på frågor om företaget under intervjun. Det visar också ett intresse och engagemang från din sida, vilket alltid uppskattas av arbetsgivaren.

Kom i tid och förbered dig ordentligt

Se till att vara i tid till din intervju. Hellre 15 minuter tidig än 1 minut sen. Om intervjun är digital, säkerställ att du befinner dig i en lugn miljö med bra belysning och minimalt med bakgrundsljud. Kontrollera även att datorns kamera och mikrofon fungerar som de ska innan mötet börjar, så att du är redo att göra ett gott intryck från start.

Lita på dig själv – du är där av en anledning!

Att du blivit kallad till intervju betyder att företaget ser potential i dig och dina erfarenheter. Det visar att du har kompetensen som krävs för tjänsten och att du är en stark kandidat. Kom ihåg att ingen känner dig bättre än du själv, så fundera innan intervjun på vilka egenskaper och erfarenheter du vill lyfta fram och hur de passar in i den roll du söker. Lita på ditt eget värde och vad du kan bidra med – du har vad som krävs!